Menu

Śniadania:

Na śniadania podajemy zawsze coś na ciepło: gotowane paróweczki / jajka w każdej postaci / naleśniki z dodatkami / ruchanki kaszubskie / kiełbasa na gorąco. Na zimno: wędliny z własnej wędzarni, pieczone pasztety domowej roboty, własny dżem, ser żółty i inne smakowitości.

Do śniadania zawsze podana jest kawa, herbata lub czekolada. Na życzenie dzieci przygotujemy zupy mleczne.

Obiad:

Zupa (do uzgodnienia): ogórkowa, pomidorowa, jarzynowa, barszcz ukraiński, żurek, rosół oraz kremy różnego rodzaju.

Zestawy drugiego dania:

Zestaw I:
Devolay, marchewka z groszkiem na maśle, ziemniaki, deser.

Zestaw II:
Piersi z kurczaka Ala Koziołkowo na ostro z ryżem i zestawem chińskich warzyw, deser.

Zestaw III:
Kotlety słoneczne (pierś kurczaka w płatkach kukurydzianych), mizeria, ziemniaki, deser.

Zestaw IV:
Kurczak po kaszubsku (gotowany kurczak z ryżem w potrawce), surówka marchew jabłko ze śmietanką, ziemniaki, deser.

Zestaw V:
Kurczak pieczony, zestaw surówek, ziemniaki, deser.

Zestaw VI:
Indyk pieczony w morelach z imbirem i miodem, zestaw warzyw, ziemniaki, deser.

Zestaw VII:
Kaczka pieczona z jabłkami i śliwkami suszonymi, kapusta czerwona po myśliwsku, ziemniaki, deser.

Zestaw VIII:
Roladki z indyka faszerowane szpinakiem w sosie z białego wina, brokuły, szpinak, ziemniaki, deser.

Zestaw IX:
Karkówka z serem w sosie grzybowym, bukiet warzyw, ziemniaki, deser.

Zestaw X:
Kotlet schabowy, kapusta na gęsto, ziemniaki, deser.

Zestaw XI:
Sznycel wieprzowy z jajkiem sadzonym po wiedeńsku, surówki, ziemniaki, deser.

Zestaw XII:
Polędwiczki z serem gorgonzola, surówki, ziemniaki, deser.

Zestaw XIII:
Roladki z karkówki faszerowane mieloną szynką z papryką i pieczarkami w sosie śmietankowym, gotowane jarzyny, ziemniaki, deser.

Zestaw XIV:
Pstrąg z grilla pieczony na drewnie olchowym, ziemniaki pieczone na grillu, surówka, deser.

Zestaw XV:
Pstrąg z Idaho w migdałach z zieloną pietruszką, surówka, ziemniaki, deser.

Zestaw XVI:
Zestaw ryb słodkowodnych (świeże ryby, jakie uda nam się kupić prosto od rybaków – z reguły jest to lin, szczupak, sandacz, okoń, karp jeziorny, węgorz), surówki, ziemniaki, deser.

Zestaw XVII:
Karp jeziorny smażony, surówki, ziemniaki, deser.

Zestaw XIII:
Gołąbki z młodej kapusty w sosie pomidorowym, ziemniaki, deser.

Inne potrawy do uzgodnienia z gospodarzami. Prosimy o wybieranie jednego zestawu obiadowego dla całej grupy.

Polecamy zupy: pomidorowa, ogórkowa, jarzynowa, budyń z groszku zielonego ala Koziołkowo, Zupa Starosty (zupa cebulowa zapiekana z grzankami na maśle i z serem), klopsikowa, żurek, kapuśniak, rosół, grzybowa, chłodniki, barszcz ukraiński, czerwony barszcz, szczawiowa, krupnik z żołądkami.

Desery:

Proponujemy desery: szarlotka z bitą śmietaną i czekoladą podawana na gorąco, kokosanka, snickers, sernik i inne ciasta domowe, koktajle z owoców sezonowych, ody z bitą śmietaną, galaretka z owocami i śmietaną, budyń z sokiem owocowym, kisiel i lassie indyjskie.

Ponadto na specjalne zamówienie możemy zaserwować:

Własna wędzarnia: pstrąg wędzony, węgorz wędzony, sielawka, schab, szynka, baleron, słoninka, drób.
Owoce morza: małże nowozelandzkie po chorwacku, małże Ala Koziołkowo z koperkiem i czosnkiem na maśle, krewetki, etc.
Raki gotowane,
Piec chlebowy: prosię pieczone, dzik, sarnina, daniel i inna dziczyzna oraz indyk.
Ceny do uzgodnienia.
Chęć zamówienia potraw z pieca chlebowego prosimy zgłaszać z dwutygodniowym wyprzedzeniem.
Polecamy pyszne potrawy jarskie i wegetariańskie – menu do uzgodnienia.

Prosimy o wcześniejsze zamawianie potraw, ponieważ wszystkie przyrządzamy ze świerzych produktów - nie uznajemy mrożenia ani korzystania z kuchenek mikrofalowych.

Organizujemy również przyjęcia kameralne I małe spotkania firmowe.